Skønhedspletter og modermærker

Skønhedsplette, på latin naevus pigmentus, er en tæt samling af pigmentceller i huden. Pigment er farvestoffet melanin som vi har i huden.
Alle mennesker har skønhedspletter/modermærker, men nogen har flere end andre. Nogen har dem siddende generende steder, fx i ansigtet og vil gerne have dem fjernet. Nogen har meget store skønhedspletter og vil gerne have fjernet dem af den årsag.
Vi udvikler vores skønhedspletter igennem vores liv, men de fleste af dem forsvinder igen med tiden.

Skønhedspletter kan variere i størrelse og farve. De er for det meste ufarlige, men u nogen tilfælde kan de være ondartet og danne hudkræft. Jo flere solskoldninger du har, jo større er chancen for at undgå at få i skønhedspletterne.

Dine skønhedspletter kan have forskellig have. Nogle skønhedspletter er sorte, andre er brune andre er lyse osv. Vi har i alt 25 skønhedspletter/modermærker på kroppen.


Symptomer på kræft i skønhedspletterne:

  • Hvis dine modermærker gør ondt eller klør. 
  • De bliver større eller ændrer deres udseende. 
  • Hvis farven ændres, især hvis farven bliver mørkere. 
  • Blødning fra skønhedspletten. 


Har du nogen problemer med dine skønhedspletter. Hvis du enten er bange for at du har kræft, eller du gerne vil vide hvordan du får fjernet dine skønhedspletter, er det bedste råd at gå til lægen, og spørge om hjælp.

1 kommentarer:

Neon Rainbow sagde ...

hvad er en skoenhed uden pletter? Just kidding :-D

Send en kommentar