Få hvide tænder, hvad du bør gøre og ikke bør gøre

Hvide tænder er attraktive, for mange. Hvem synes ikke, det er pænt med hvide tænder? Vi vil gerne have samme farve tænder, som stjernerne og idolerne fra TV, og som modellerne fra mode bladene.
Hvide tænder gør os også mere attraktive, og får os til at se bedre ud, hvilket giver mere selvtillid.



Førstehåndsindtrykket har også noget med farven af tænderne at gøre. Et godt førstehåndsindtryk er vigtigt i mange situationer. Til jobsamtaler, fester, ved piger/drenge.

Hvorfor skifter vores tænder farve med alderen?
Når vi bliver ældre begynder vores tænder med tiden, at blive mere gullige. Det skyldes aflejring af tandben i tanden. Tandens farve ændres herved. Der er dog også andre årsager til, farve skiftet. Rygning, kaffe, rødvin og andet drikkelse med indhold af farvestoffer giver tænderne misfarvninger.

Bagepulver på tandbørsten

Hvis du har søgt meget omkring emnet: hvordan man får hvidere tænder, har du sikkert læst tricket før. Grunden til at tricket er så populært, er at alle har varerne der skal bruges.

Det er helt enkelt. Du finder noget bagepulver, putter det på en våd tandbørste og børster dine tænder. Sådan gør du i to minutter. Derefter vil dine tænder værre en smule tænder. Men det vare ikke længe. Vil du fortsat have den hvide farve, så må du gøre det ofte.
Men...
Tandblegning med bagepulver, er ikke sundt for dine tænder. Det er ikke noget du bør gøre ofte. Faktisk er det slet ikke, noget du bør gøre. Din emalje bliver skadet af bagepulveret, der. Teknikken med bagepulveret, skal ikke bruges særlig mange gange, før emaljen er slidt helt ned. Og hvad er mest værd, din emalje, eller hvide tænder for en kort tid? Rent faktisk er din tandemalje, kroppens hårdeste substans. Det viser lidt, hvor meget bagepulveret egentlig slider.
Så mit råd til dig, hvis det absolut er nødvendigt, at du får hvidere tænder på den måde, er at bruge tricket nogle enkelt få gange. Ikke mere! Kun få gange. Tænderne skal du forhåbentligt bære resten af livet, så vær varsom!

Tandblegning

Blegning af tænder er en kosmetisk behandling. Formålet med sådan en behandling er, at give et lysere og hvidere smil. Ved behandlingen fjernes misfarvninger, i tanden og dine tænder fremstår derfor hvidere. Det foregår ved at der smøres et stof på dine tænder, som fjerner disse misfarvninger.

Misfarvningerne kan skyldes farvestoffer fra mad og drikkevarer. Som nævnt tidligere er det især rødvin, te, kaffe, lakrids, sodavand, gulerødder, rygning som går hårdt til tænderne med misfarvningen.
Bivirkningerne på sådan en behandling er smerte i tænderne og temperaturfølsomhed. Desuden kan tandkødsirritationer forekomme.

Hvidere tænder på en anden måde

Din tandlæge kan hjælpe
En god ide er at lade din tandlæge pudse dine tænder jævnligt med pimpsten (et stof som også er i tandpasta) og en 2% natrium opløsning.

Mit råd til dig
Hvis du læser denne artikel ønsker du sikkert hvidere tænder. Mit råd til dig, er at gå til din tandlæge og snakke med ham. Han ved mere, end du kan finde af brugelig viden på nettet. Desuden kan han hjælpe dig bedre, og samtidig rådgive dig i, hvordan du forhindrer dine tænder, eller dit tandkød bliver beskadiget.
Lad vær med selv at eksperimentere med hvide tænder, går det galt, vil du fortryde det resten af livet.

13 kommentarer:

Anonym sagde ...

Tak

Anonym sagde ...

lort

Anonym sagde ...

hmm

Anonym sagde ...

enig mht, bagepulver, men skulle der ikke være en rod man kan gnide sine tænder med.... kender nogen noget til det??

Unknown sagde ...

Ifølge denne hjemmeside omhvide tænder er bagepulver farligt og ridser emaljen

annonym sagde ...

Det koger prøv bage pulver og van det koger SSå lad være med at gøre det

annonym sagde ...

Det koger prøv bage pulver og van det koger SSå lad være med at gøre det

Neon Rainbow sagde ...

Brug heller ikke hvor der staar white paa alle colgate, de slider ogsaa taenderne. Brug hellere colgate hvor der staar 1450 p. man kan finde den naar man leder efter den. Eller bare boerst dine taender 2 gange om dagen. det hjaelper.

Unknown sagde ...

"Der findes en måleværdi, man kalder RDA – hvormed man måler slid på tandemaljen. Skalaen går fra 0 til 200, hvor 200 er mest slid. Man bruger primært skalaen til at måle, hvor høj en RDA-værdi de forskellige tandpastaer har.

Hvis man googler lidt på de forskellige tandpastaer og RDA, vil man kunne se, at de fleste tandpastaer ligger omkring 60-80 i RDA-værdi. Natron har kun en RDA-værdi på 7! Dvs. Natron slider ikke på tandemaljen."

Wolbert Biancam sagde ...

I read your blog on a daily basis. This is a really great and informative post. Thanks for sharing.få hvide tænder

Wolbert Biancam sagde ...

I read your blog on a daily basis. This is a really great and informative post. Thanks for sharing.
blegning af tænder

Wolbert Biancam sagde ...

I read your blog on a daily basis. This is a really great and informative post. Thanks for sharing.
hvide tænder

Wolbert Biancam sagde ...

I read your blog on a daily basis. This is a really great and informative post. Thanks for sharing.
blegning af tænder

Send en kommentar