Sådan undgår du fregner

Fregner er brunlige pigmentpletter, som skyldes ophobning af melanin i huden. Fregner fås typisk i ansigtet ved kinderne, og på hænderne i sommermånederne, da det er solens stråler der er skyld i fregnerne. I fagsprog kaldes fregner "ephelis". Du har altid flere fregner på dig, hvis du har fregner, da fregner aldrig kommer alene.

Dannelsen af fregner sker ved udsættelse for sollys.
I mange tilfælde blegner fregner med alderen, det er dog ikke altid. For at undgå fregner, kan man bruge solcreme.

Hvem får fregner

Det er mest lyshudet mennesker der er udsatte for at få fregner. Det er også lyshudet mennesker der rammest mest af cancer og som bliver lettest solbrændt. Den nemmeste måde at fjerner fregner på, er ved helt at undgå at få fregner. Så brug en høj faktor solcreme når du er ude i solen, og dæk de steder på kroppen du har tendens til at få fregner.
  • Brug en solcreme, med en høj faktor.
  • Dæk dig til med tøj og solhat. 
  • Undgå at ophold dig ude i solen, når solen er stærkeste.

Fjern fregner med citron

Jeg har søgt lidt på emnet, om der findes nogen metoder at fjerne fregner på, og jeg fandt denne. Det eneste du skal bruge er en citron.
Du skal efterlade citronsaft i dit ansigt i omkring 15 minutter. Dette vil sandsynligvis få din hud til at svig, og give en brændene fornemmelse.
Når tiden er gået så skyld citronsaften af ansigtet, og smør dit ansigt ind i fugtighedscreme. Citronsaft er nemlig meget stærkt, og udtørrer huden.

Jeg har ikke selv afprøvet metoden, da jeg ikke er plaget af fregner. Så jeg ved ikke om det virker. Har du prøvet metoden er du meget velkommen til at kommentere, og fortælle om hvorvidt metoden virker

Jeg har også fundet noget om at man kan fjerne fregner med kernemælk, har dog ikke kunne finde noget uddybende om det, så jeg har valgt ikke at skrive om det. Du er velkommen til at skrive en kommentar, hvis du kender til metoden, og vil dele din viden med os :-)

8 kommentarer:

Anonym sagde ...

som om citron eller kernemælk skulle virke!? - det eneste man kan gøre hvis man vil have fjernet sine fregner er at gennemgå gentagende laserbehandlinger eller en speciel intensiv peeling som skræller det øverste lag hud af - efter disse behandlinger skal man dog sørge for altid at gå med en høj solfaktor, ellers kommer fregnerne igen.

Anonym sagde ...

Jeg har lige prøvet det med citronsaft, og det virker slet ikke :( Men jeg vil præve metoden med kærnemælk og skal nok også fortælle hvorvidt det virker.

Anonym sagde ...

*Prøve*

Anonym sagde ...

Hverken citronsaft eller kærnemælk virker

Kathrine Heilmann sagde ...

Maa jeg ikke bare faa alle jeres fregner? Jeg synes bare at fregner ser godt ud paa alt.

Anonym sagde ...

Jo hvers god tag dem bare!

Anonym sagde ...

Jeg ville virkelig gerne af med mine. Men koster det ikke penge at få laser, og er det ikke usundt?

Ulrik ortmann sagde ...

Tag mine fregner

Send en kommentar