Sådan undgår/fjerner du skæl effektivt

Tabet af hudceller fra hovedbunden er en naturlig del af livscyklussen for hudceller. Hudcellerne dør, der dannes nye, og de gamle udskilles, hvilket fører til skæl. Skæl bliver nogengange forvekslet med tørhovedbund, dette er dog ikke tilfældet.

Men for meget skæl i hovedbunden er et problem for mange millioner i verdenen. Overdrevne mængder skæl kan enten være opstået af noget kosmetisk, eller af naturlige årsager. For nogen er skæl så stort et problem, at det går ud over deres sociale og selvværd problemer.


Hvorfor opstår skæl?

Skæl opstår i de fleste tilfælde pga. af en svamp, der er naturligt i alle raske menneskers hovedbund. Ved nogen mennesker er der dog unormale store antal. Svampen kan ikke smittes, men problemet kan være arveligt.

Hvad kan gøre skælproblemet værre?
En overdreven brug af kosmetik som gelé, voks og hårspray kan være med til at gøre skæl mængden værre.

Jeg oplevede engang selv, at jeg havde problemer med skæl efter for meget brug af kosmetik i håret. Jeg puttede kosmetikken i håret om morgenen, og efter én nat med det i håret, var jeg flere steder i starten af hårgrænsen rød, og min hårbund kløede. Jeg havde også mere skæl end ellers.

Løs problemet med skæl

I de fleste tilfælde kan skælproblemet løses med en specialiseret shampoo. Læs altid på shampooen inden du bruger den. I mange tilfælde af skælshampoo skal du have shampooen siddende i håret i nogen minutter, før det virker.
Hvis ikke det hjælper at bruge skæl shampoo så går til din læge. Han kan hjælpe dig, og fortælle dig hvad der skal gøres.

Konklusion

Skæl er altså et helt almindeligt, som alle mennesker har. Dem som har det i overdreven mængder kan få det fjernes enkelt med en specialiseret shampoo, der kan købes i store forretninger, på apoteket osv. Problemer med skæl er ikke smitsomt, men kan derimod være arveligt.

0 kommentarer:

Send en kommentar